• over mij

De Groene Giraf is een initiatief van Ilse Vlaming (1973), journalist en moeder met een groen hart. Toen ik in 2007 naar goede kinderopvang zocht, schrok ik nogal van de geboden kwaliteit. Veel plastic, weinig groen, zelden een goed voedingsbeleid, om over het duurzaamheid beleid nog maar te zwijgen… Ik geloof niet in het wijzende vingertje maar in verleiding en het goede voorbeeld geven. Zo bedacht ik de Groene Giraf: een stimuleringsprijs die koplopers in het zonnetje zou zetten en deelnemers met een online Duurzaamheid checklist zou helpen hun bedrijfsvoering en locatie te verduurzamen.

Inmiddels zijn we tien jaar verder. Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda. En dat is top. Al betekent dat helaas niet dat verduurzamen nu vanzelf gaat. Er wordt veel gezegd en veel is tegenstrijdig. Een ding blijft alleen wel als een paal boven water staan: we moeten er iets mee. We vervuilen de Aarde, het klimaat verandert en de bevolking groeit alleen maar. Pittige uitdagingen. Waar oplossingen voor zijn. Alles is er, alleen nog niet op de juiste plek.

Anders omgaan met wat er is; kinderen opvoeden in deze tijden van overvloed en dreigende (klimaat)scenario’s; keuzes maken, grenzen stellen, veranderen. En ondertussen vrolijk en gemotiveerd blijven en mensen betrokken houden. Ik vind het interessante vraagstukken. Ik doe er ook iets mee: ik lees, denk, studeer, observeer en verander. En ik werk graag voor organisaties en ondernemers die met kinderen werken. 

Ik heb als trainer, coach en gastdocent ervaring met kinderen in de basisschoolleeftijd en vroege adolescenten. Als journalist heb ik gewerkt/geschreven voor zeer uiteenlopende doelgroepen zoals: medisch specialisten, buurtbewoners, facility managers, supermarktbezoekers, pedagogisch werkers, ouders/opvoeders en wielrenners.

Voordat ik op mijn 32e mijn man Jan tegenkwam heb ik veel gereisd. In mijn tienerjaren al liftend door Europa, daarna met de rugzak alleen of met een reisgenoot door Tsjechië, Mexico, Guatemala, Thailand, Myanmar, Nieuw Zeeland en Noorwegen. Reizen heeft mijn hart vergroot; het onbekende vertrouwelijk gemaakt; wildvreemden tot vrienden. Ik ben diep geraakt door ontmoetingen met jonge monniken in Myanmar, Guatemalteekse vrouwen in het oerwoud en spelende kinderen in een vluchtelingenkamp.

Bij wat ik onderneem, heb ik ook de toekomst van deze mensen in gedachten. Als Groene Giraf probeer ik verder te kijken en over grenzen.

Tegenwoordig woon ik (inmiddels 46:-) met man Jan, onze twee zoons (12 en 11 jaar) en hond (Tibetaanse terriër van twee jaar) in Bussum. Daarvoor in Amsterdam en West-Friesland. We hebben jarenlang zelf ons huis verbouwd. In 2018 en 2019 zijn we pleeggezin geweest voor jonge kinderen die tijdelijk niet thuis konden wonen. Afgelopen zomer zijn we als gezin, met de rugzak, drie weken door Georgië gereisd.

Ik zit sinds drie jaar op voetbal, lees graag en droom ervan ooit nog eens op een wilde mustang van Colorado langs de Rocky Mountains naar Alberta te rijden.

Op LinkedIn vind je de professionele kant van mijn verhaal. Leuk om te connecten. Je kan post van de Groene Giraf volgen op Facebook.

Deze bedrijven schakelden mij in.