• over mij

De Groene Giraf is opgericht door Ilse Vlaming, moeder, journalist, gastdocent, communicatieadviseur en duurzame leefstijlcoach. Ik heb de Groene Giraf in 2009 opgericht voor de kinderopvangbranche omdat ik het als jonge moeder vreemd vond dat een branche die met kinderen werkte nog niet erg nadacht over de impact die we hebben op onze leefomgeving, lokaal en internationaal. Over de landelijke stimuleringsprijs die de Groene Giraf tot 2015 was, lees je meer onder het kopje stimuleringsprijs.

Mijn drive om onze leefomgeving en ons gedrag op de toekomst aan te passen komt voort uit mijn jeugd op de boerderij en de reizen die ik heb gemaakt. In mijn tienerjaren (de jaren 80) heb ik veel gelift door Europa, daarna lopend of met het OV door Tsjechië, Mexico, Guatemala, Thailand, Myanmar, Noorwegen en onlangs nog naar Georgië. Vaak alleen, soms met reisgenoot. Reizen heeft mijn hart en wereldbeeld vergroot; het onbekende vertrouwelijk gemaakt; wildvreemden tot vrienden. Op mijn 25e heb ik een jaar in Nieuw Zeeland gewerkt en gereisd en veel geleerd over biologische landbouw, bewust omgaan met wat er is en duurzaamheid.

Pas op mijn 32e kwam ik de liefde van mijn leven tegen, sinds 2009 wonen we met onze twee zoons (12 en 11 jaar) en hond in een rijtjeshuis in Bussum. De afgelopen jaren hebben we eigenhandig onze woning vergroot en compleet verduurzaamd (vloer, dak, muurisolatie, hr+++ ramen, zonnepanelen). In 2019 zijn we crisispleeggezin geweest voor een vierjarig meisje.

Anderen over mij:
  • Maya Heinsbroek, coördinator /projectleider stichting Omgevingseducatie: “Ilse onderneemt snel actie, werkt gedreven en persoonlijk. Daardoor verliepen de contacten met de BSO vlot en waren de kinderen en leerkrachten oprecht onder de indruk van haar commentaar op de verhalen n.a.v. de Dag van de Duurzaamheid.”
  • Gerard Verweij, beleidsadviseur duurzaamheid en participatie Gemeente Bussum: ” Ilse works from her heart and realize tangible appealing products as texts about and visualisations of sustainability and environment.”
  • Meike van Tilburg, eigenaar Mindfulbizz: “Ilse haar kracht ligt in het vertalen van abstracte concepten naar herkenbare en vooral ook aansprekende zaken voor verschillende doelgroepen. Dit komt perfect samen in Plan d. Haar enthousiasme is groot, net als haar kennis en inzicht. Daarnaast is ze gewoon ook een super leuk mens!”
  • Christy Duijvelaar, eigenaar TreeVelop: “Ilse is initiatiefrijk en volhardend. Ze is een duurzame ondernemer die inspireert, aanspoort en faciliteert. Ilse Vlaming heeft een enorm netwerk waarbinnen haar communicatieve kwaliteiten heel goed tot zijn recht komen – ze bereikt iedereen die nodig is om een goed idee van de grond te krijgen. Samenwerken met Ilse werkt!”
  • Susan Hakvoort, medemilieuraadlid: “ik werk met Ilse heel prettig samen in de milieuraad Bussum en heb haar leren kennen als een sociaal en bevlogen iemand die vol creatieve ideeën zit en deze ook weet te realiseren.”
  • Michel de Haan, eigenaar Procore: “Ilse heeft voor ons bedrijf langdurig de externe communicatie verzorgd. Met Ilse is het erg prettig samenwerken. Ze is creatief in haar werk en heeft een door en door duurzaam hart. Ilse is punctueel en komt altijd haar afspraken na. Een business-partner die wij koesteren!”