• over mij

Net binnen

De Groene Giraf is een initiatief van Ilse Vlaming, journalist met een groen hart en sinds 2008 moeder van twee jongens. “Toen ik in 2007 naar goede kinderopvang zocht, schrok ik nogal van de geboden kwaliteit. Veel plastic, weinig groen, zelden een goed voedingsbeleid, om over het duurzaamheidsbeleid nog maar te zwijgen.

Ik geloof niet in het wijzende vingertje, wel in verleiding en het goede voorbeeld geven. Zo bedacht ik de Groene Giraf: een stimuleringsprijs die de koplopers in het zonnetje zou zetten en de deelnemers met een duurzaamheid checklist zou helpen groene stappen te zetten voor een mooie toekomst.

Gelukkig is er sinds 2007 heel veel veranderd op het gebied van duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Alleen is het helaas niet minder urgent geworden om anders om te gaan met wat er allemaal is. Daarom stapt de Groene Giraf sinds 2019 weer de wijde wereld in: om de mens te helpen verder te kijken dan de neus lang is, uit te nodigen in de spiegel te kijken en verleiden tot het ondernemen van actie en het pakken van je verantwoordelijkheid.”

In de afgelopen jaren heb ik nogal wat gedaan: workshops ontwikkeld en gegeven, inspiratiesessie geleid, locaties op duurzaamheid gecheckt, studiedagen georganiseerd, mijn huis eigenhandig verduurzaamd, mijn en andermans kinderen opgevoed. 

Ik lees, luister en leer elke dag weer meer over: kinderen en kinderen opvoeden, circulaire economie, anders omgaan met wat er is, veranderen, aanpassen en duurzaam doen. Op Facebook post ik regelmatig ervaringen en inspiratie.

Benieuwd of ik als de Groene Giraf iets voor jouw werk of je huis, een locatie, klas, kinderen of medewerkers kan betekenen? Bel me voor een vrijblijvend gesprek op 06 41 848 766. Ik luister, denk mee en mocht het tot een opdracht komen dan stuur ik vooraf een heldere offerte. Bel me maar gewoon:-)

 

Mijn LinkedIn.