Veelgestelde vragen:

  • Deed de Groene Giraf niet iets met kinderopvang?
    Klopt. De Groene Giraf is in 2010 opgericht om die branche te verleiden toekomstgerichter te ondernemen. Lees hier meer over vroeger.
  • Kan ik met jou een Green Deal sluiten?
    Nee helaas, alleen de overheid sluit Green Deals. Lees hier waarom en hier wat wel.
  • Wat is de ECO CHECK tool?
    De duurzaamheid checklist 6.0, een webapplicatie waarmee teams* hun leefomgeving en leefstijl kunnen onderzoeken, analyseren en zogewenst aanpassen. Bekijk hier de ECO CHECK tool.
  • Wie is nou eigenlijk de doelgroep?!
    Alle kinderen. Ieder kind heeft recht op meer groen, groente en gunfactor. Niet alleen de kinderen in onze directe zorg. Daarom werkt de Groene Giraf voor ondernemers, leerlingen en leerkrachten. Want: zijn we dat niet allemaal?
  • Wie zit er hier achter de schermen?
    De Groene Giraf is een onderneming van mij, ik heb de Groene Giraf in 2010 bedacht toen ik het jaarverslag schreef voor een kinderopvangorganisatie. Duurzaamheid was toen nog totaal geen item (zelfs niet in het nieuw opgestelde meerjarenplan van de brancheorganisaties) en ik vond dat nogal ‘bijzonder’.
  • Doe je dit helemaal alleen?
    Gelukkig niet zeg, ik werk het liefst samen met andere professionals en altijd met Jan.
  • Krijgt de Groene Giraf subsidie?
    Nee. Nooit gehad ook. De Groene Giraf houdt van ondernemen en verdient graag haar eigen kost.

Samenwerken? Let’s find out of dat werkt!

Contact

Onderzoek. Ontdek. Onderneem. En herhaal;)

* betekenis: een ploeg of team (verwant aan het Nederlandse woord toom, een groep gezamenlijk werkende dieren) is een (beperkt) aantal mensen (een groep), dat bij elkaar is gebracht om één gemeenschappelijk doel te bereiken en het in grote lijnen eens is of wordt over de weg naar dit doel.