Veelgestelde vragen:

 • Waar staat de Groene Giraf voor?
  Voor natuurinclusief opgroeien, (buiten) spelen
 • Waarom een giraf?
  Giraffen zijn echte overlevers; ze passen zich aan aan veranderende leefomstandigheden én zorgen voor elkaars kinderen. De lange nek, het grote hart en de sterke poten staan voor verder kijken dan ons ego groot is in het belang van ons eco.
 • Klinkt prachtig, maar wat doet ze?
  De Groene Giraf deelt inspirerende voorbeelden, raad & daad en helpt professionals die met of voor de toekomst werken samen keuzes te maken, oa met ECO CHECK tool.
 • Uh? de Groene Giraf was toch een prijs?
  Klopt. Van 2010 tot 2014 was de Groene Giraf een landelijke stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in de kinderopvang. Lees hier meer over de prijs.
 • Wie is nu de doelgroep?
  Leidinggevenden in KO, PO en VO (leerkrachten, managers) en profit organisaties die werk willen maken van duurzaamheid, vitaliteit, SDG’s, circulariteit en/of andere duurzaamheidsthema’s.
 • A, ha! Een groene linkse hobby?!
  Nou uh nee, geen hobby, ik verdien gewoon geld met het werk dat ik doe. ‘Toevallig’ is groen wel mijn lievelingskleur, maar ik schrijf gewoon hartstikke rechts. FF serieus: die links, rechts indeling vind ik zo bekrompen en achterhaald. Het gaat er om dat we met alle kleuren samenwerken. Jaren geleden hoorde ik een waanzinnig leuke en knappe moeder tegen haar kinderen zeggen: ‘denk niet in hokjes maar in hartjes schatjes’. Ever since copy-paste ik haar.
 • Wie is ik?
  De Groene Giraf is een onderneming van Ilse Vlaming. Ik werk met andere professionals samen in bureau plan d.).
 • Wat heb jij met onderwijs?!
  Ik ben van beroep journalist en werk graag in een team samen aan een goed verhaal voor de toekomst. Voordat ik zelf kinderen kreeg heb ik de versnelde deeltijdpabo, richting Montessori gedaan. Ik heb gewerkt als juf in de kleuterklas en groep 4/5 en als onderzoeksbegeleider / klassenassistent in PO en VO.
 • En kinderopvang?
  Ik heb gewerkt als invalkracht (skon), communicatiemedewerker (bink) en mijn kinderen gingen van 2008 tm 2012 naar de kinderopvang. Verder ben ik als workshopbegeleider en locatie-adviseur bij veel kinderopvangorganisaties over de vloer geweest.
 • Krijgt de Groene Giraf subsidie?
  Nee. Nooit gehad ook. O wacht, ik vergeet de vierhonderd euro voor een zak derby star ballen die ik gebruik om met teams samen te spelen.
 • Waarom is de Groene Giraf geen Stichting?
  Ik hou van het ondernemerschap, in flexibel zijn en faciliterend aan wat de markt en de werkvloer nodig heeft. Een stichting zijn kost tijd, geld en is minder wendbaar, dat vind ik minder passen bij de Groene Giraf. Een coöperatievorm zou mooi zijn, maar daar zijn meer partijen voor nodig en vooralsnog verdient de Groene Giraf nog niet genoeg geld om daar tijd voor vrij te maken.
 • Voor een communicatieprofessional vind ik deze website behoorlijk saai …
  Nou idd, deze site is niet om tegenaan te gluren. Als eigen baas heb ik vooralsnog geen geld over om te investeren in iets anders dan prioriteiten. De focus ligt op service verlenen met de ECO CHECK tool, freelance opdrachten en in de tussentijd verder bouwen aan een sustainable business.
 • Is de Groene Giraf te koop?
  Ja, zeker. Maar alleen aan de hoogste bieder: een club met minimaal landelijke impact en een erg goed verhaal. Een ambitieuze duurzame maatschappelijk verantwoord ondernemende organisatie, mediumimperium of ministerie ofzo; in ieder geval een club die een gezond opgroeiende jeugd ook het aller aller allerbelangrijkst vindt, en dat niet alleen zegt.
 • Grappig maar gelijk een giraf in huis wordt me een beetje teveel. Werken jullie ook samen?
  Ja leuk. Mail me je vraag / idee / samenwerkingsvoorstel op: ilse@degroenegiraf.nl. Of bel me op 06 41 848 766 voor een korte afstemming. Ik neem vaak niet op maar bel wel terug.

  Of ga zelf aan de slag met de ECO CHECK tool. Daarmee help je de ontwikkeling van waar de Groene Giraf voor (op) staat enorm!
 • Wat is de ECO CHECK tool?
  Een online instrument waarmee (eco) teams makkelijker helder krijgen wat hun gezamenlijke (SDG) doel wordt. Lees hier meer over de ECO CHECK tool.