De Groene Giraf heb ik (Ilse Vlaming) in 2009 opgericht om duurzaamheid in de kinderopvang aan te jagen. Al van jongs af aan probeer ik de wereld mooier maken te maken dan ie vaak is. Ongelijkheid, vervuiling, armoede, relatiestress. Het zijn onderwerpen die veel negatieve gevolgen hebben voor kinderen, terwijl ze er niks aan kunnen doen. Dat raakt me. Met de Groene Giraf wil ik bijdragen aan oplossingen die een positief effect hebben op de leefstijl en leefomgeving van het jonge kind.

Dat doe ik als coach, storyteller en adviseur. En als bedenker van aansprekende concepten zoals de Groene Giraf, tot 2014 een landelijke stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid in de kinderopvang. Met de speciaal voor de kinderopvang ontworpen online duurzaamheid checklist zetten honderden locaties en organisaties stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering en gezonde leefomgeving.

De afgelopen jaren stond de Groene Giraf op stal en heb ik andere projecten gedaan (ecoschools, verbouwing huis, communicatieklussen) en ben ik met mijn gezin pleeggezin geweest voor kinderen die tijdelijk niet thuis konden wonen. Nu mijn eigen jongens 13 en 14 jaar zijn, kan de Groene Giraf de wei weer in.