Leuk dat je interesse hebt in de Groene Giraf!

De Groene Giraf heb ik in 2009 bedacht om op een vrolijke, uitnodigende manier aandacht te vragen voor meer duurzaamheid in de kinderopvang. Om zo een gezonde leefomgeving voor alle kinderen bereikbaar te maken. 

In 2011, 2012 en 2013 ontvingen de best presterende kinderdagverblijven, buitenschoolse opvanglocaties en kinderopvangorganisaties een uniek kunstwerk van de Groene Giraf. Honderden andere locaties en organisaties zetten met behulp van de speciaal voor de kinderopvang ontwikkelde Duurzaamheid checklist flinke stappen op het gebied van energiebesparing, grondstofgebruik, afvalvermindering, bedrijfsvoering, (op)voeding en verzorging. 

Het krijgen van een nominatie van de Groene Giraf werd een ware prestigestrijd, niet in de minste plaats door de serieuze jury, bestaande uit vertegenwoordigers van: BoinK, het waarborgfonds kinderopvang, Urgenda, Ruimte OK, Veldwerk Nederland, Klimaatverbond, Treevelop, bureau plan D. en directeuren van kinderopvangorganisaties. Helaas bleek het rond krijgen van de organisatiebegroting uiteindelijk een te grote uitdaging.

Als “Groene Giraf” geef of begeleid ik nu workshops, studiedagen en inspiratiesessies. 

Connect met mij op Linkedin voor meer informatie over mijn achtergrond.

Ilse Vlaming