Leuk dat je interesse hebt in de Groene Giraf!

De Groene Giraf heb ik, Ilse Vlaming, in 2009 bedacht om op een vrolijke, uitnodigende manier aandacht te vragen voor meer duurzaamheid in de kinderopvang. Om zo een gezonde leefomgeving voor alle kinderen bereikbaar te maken. 

In 2011, 2012 en 2013 ontvingen de best presterende kinderdagverblijven, buitenschoolse opvanglocaties en kinderopvangorganisaties een uniek kunstwerk van de Groene Giraf. Honderden andere locaties en organisaties zetten met behulp van de speciaal voor de kinderopvang ontwikkelde Duurzaamheid checklist flinke stappen op het gebied van energiebesparing, grondstofgebruik, afvalvermindering, bedrijfsvoering, (op)voeding en verzorging. 

Het krijgen van een nominatie van de Groene Giraf werd een ware prestigestrijd, niet in de minste plaats door de serieuze jury, bestaande uit vertegenwoordigers van: BoinK, het waarborgfonds kinderopvang, Urgenda, Ruimte OK, Veldwerk Nederland, Klimaatverbond, Treevelop, bureau plan D. en directeuren van kinderopvangorganisaties. Helaas bleek het rond krijgen van de organisatiebegroting uiteindelijk een te grote uitdaging.

Over mij: ik ben moeder van twee jongens (geboren in 2007 en 2008). Tot 2008 werkte ik in de journalistiek. Ik heb de Groene Giraf bedacht omdat ik zag dat het ook anders kan. Ik ben me gaan verdiepen in duurzaamheid, duurzaam ondernemen, gedragsverandering en opvoeden. In 2020 ben ik de opleiding Leefstijlcoach gaan doen om mijn vaardigheden te verdiepen.

De komende maanden wil ik workshops ontwikkelen die rolmodellen ondersteunen bij het neerzetten van een gezonde, vitale en vrolijke leefomgeving. September 2021 hoop ik van alles te kunnen gaan delen!

Op de hoogte blijven? Connect met mij op Linkedin of via de Facebookpagina van de Groene Giraf.

Ilse Vlaming