Veelgestelde vragen:

 • Wat doet de Groene Giraf?
  Kiezen voor de toekomst makkelijker maken met de ECO CHECK tool.
 • Wie is de doelgroep?
  De ECO CHECK tool is handig voor leerkrachten, managers, procesbegeleiders en bestuurders.
  Er zijn vier standaard vragenlijsten beschikbaar, gericht op VO, PO, KO en iK.
 • Hoe werkt de ECO CHECK tool?
  Tweeledig: de voorkant -de vragenlijst- creëert bewustwording en stimuleert om op onderzoek uit te gaan.
  De achterkant -het managementgedeelte- bewaart data en geeft online structuur aan het proces. Aan de hand van de data kunnen teams gezamenlijk gedragen doelen stellen, doelen halen, bijstellen en communiceren.
 • Data, doelen, het klinkt allemaal nogal klinisch…
  Ligt er aan wat je meet. De inhoud van de checklijsten gaat juist over beter voor jezelf en je omgeving zorgen, over omzien naar elkaar en keuzes maken voor de lange(re) termijn, over samen een mooiere en sportievere wereld creëren.
 • Hebben we niet juist meer medemenselijkheid nodig?
  Ja zeker. En die initiatieven ontstaan ook overal. De ECO CHECK tool van de Groene Giraf gaat een stap verder en ondersteunt deze initiatieven, verbindt ze en helpt teams koers houden op de uitvoering.
 • Gaat de ECO CHECK tool uit van de SDG’s?
  Natuurlijk is de Groene Giraf bij de vraagstelling uitgegaan van de 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. En mocht je wat missen dan kun je het zelf aanpassen en toevoegen via het CMS.
 • Zelf doen?
  Zelf op onderzoek uitgaan en je bevindingen omzetten in praktische daadkracht is leuk en werkt in de praktijk het best: je voelt je meer betrokken als je je steentje bij kan dragen. De ECO CHECK tool speelt hier met een CMS op in.
 • Wat kost die tool?
  Voor de jeugd is en blijft de tool gratis in gebruik; volwassenen betalen de rekening;) De ECO CHECK tool kost tussen de 9,99 en 139 voor limited gebruik en meer voor de custom made versie. Binnenkort gaat de productpagina live.
 • Kan ik een demo krijgen?
  Zeker, we laten graag zien wat jij als aanjager, manager of beslisser aan de ECO CHECK tool hebt. Binnenkort gaat de demoversie live. Stuur een mail naar info@degroenegiraf.nl als je een melding wil ontvangen a.s.a.p. e.e.a. live staat.
 • De Groene Giraf was toch een prijs?
  Klopt. Van 2009 tot 2014 was de Groene Giraf een landelijke stimuleringsprijs voor meer ‘duurzaamheid’ in de kinderopvang. Koplopers ontvingen in 2011, 12 en 13 een kunstwerk; honderden andere locaties en organisaties zetten aan de hand van een online checklist van de Groene Giraf stappen om anders om te gaan met wat er is. Die online duurzaamheid checklist is in 2022 doorontwikkeld tot de ECO CHECK tool.
 • Gaat de Groene Giraf nog prijzen uitreiken?
  Ja! De Groene Giraf gaat mensen die hun nek uitsteken voor andermens kinderen in het zonnetje zetten. De vorm en opzet zal wel totaal anders zijn.
 • Wat deed de Groene Giraf van 2015 tot 2022?
  Haar eigen stal verduurzamen (was F nu A+), voor (andermens) kinderen zorgen (crisis pleegzorg) en freelance klussen voor verenigingen en NME.
 • Wie zit er achter de Groene Giraf?
  De Groene Giraf is bedacht en ontwikkeld door Ilse van bureau plan d.nu. De volgende maatschappelijke organisaties en partners uit de kinderopvang waren betrokken bij de jurering van de prijs.
 • Hoe wordt de Groene Giraf gefinancierd?
  De Groene Giraf is eigen baas en verdient haar voer met de verkoop van de ECO CHECK tool en freelance klussen. Ze ontvangt geen subsidie of uitkering en is niet gelinkt aan andere partijen dan bureau plan d.nu. Bij bureau plan d.nu houden we van duurzame relaties en duidelijkheid: mocht ooit iets worden gesponsord dan vermelden we dit, en ook waarom.