Onze aandeelhouders eisen

  • Van welk hout is deze tafel gemaakt?
  • Waar komt mijn knuffel vandaan?
  • Wie heeft hm gemaakt?
  • Waarom eten we eigenlijk vlees op brood?

Kinderen stellen soms lastige vragen. Onverwachts, plompverloren, kritisch. De antwoorden die je geeft, roepen vaak nog meer vragen op. En als je jezelf dan hoort stamelen omdat je het eigenlijk ook niet weet of je blijkt een matig verhaal te vertellen, dan voel je je tekort schieten…

Het liefst ga je snel over tot de orde van de dag. Maar daar kom je eigenlijk niet meer mee weg. Kinderen hebben recht op antwoorden.

Want waarom heeft school nog geen zonnepanelen? En hoezo fietsen we niet naar de BSO? En die leverancier: heeft die zijn zaakjes eigenlijk wel eerlijk geregeld?

Vanaf 2024 moeten grote beursgenoteerde bedrijven aan hun aandeelhouders uit kunnen leggen welke impact hun onderneming op de wereld heeft. Deze zogenoemde duurzaamheidsrapportage is dan nog niet verplicht voor kinderopvang en scholen. Maar als opvoeder / maatschappelijk ondernemer wil je natuurlijk maar wat graag een goed verhaal vertellen aan jouw ‘klanten’.

De Groene Giraf helpt je daar bij. Aan de hand van de digitale duurzaamheid checklist kun je stap voor stap toewerken naar een eerlijk en goed verhaal.

Check de gratis demoversie.

Tip: pak de checklist er op een rustig moment bij. Bijvoorbeeld als ze buiten spelen of slapen. Lees hem rustig een keer door. Je kunt de checklist natuurlijk ook samen met wat oudere kinderen doen.