• Prijs

De Groene Giraf was van 2010 tot 2015 een stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid in de kinderopvang. Sinds de geboorte van de Groene Giraf is er veel gebeurd op dit gebied. Zelfs zo veel dat iedereen een beetje moe is van dat ene woord.

Duurzaamheid. Het woord zegt niks maar het gaat over alles.

De Groene Giraf heeft een tijdje op stal gestaan om haar eigen stal te verbouwen en energie op te doen. Nu is ze terug. Voor alle opvoeders en verantwoordelijken. Voorlopig zonder prijzen, daarvoor moet eerst budget zijn, maar wel met cadeautjes. De originele Duurzaamheid checklist is vernieuwd en verbeterd.

De Groene Giraf is een initiatief van Ilse Vlaming, journalist, wereldverbeteraar en moeder van twee inmiddels 11 en 12 jarige jongens.

Zonder de geweldige inzet van Christy Duijvelaar (milieu-ingenieur bij Treevelop People & Planet) en Jan Meijering (applicatie specialist en webbouwer) was de Groene Giraf echter nooit geboren.

Dank ook:
@ Marjan Minnesma, directeur Urgenda
@ Gjalt Jellesma, voorzitter van ouderbelangenvereniging BOinK
@ John Ringens, voormalig directeur Waarborgfonds kinderopvang
@ Martijn Arts, ruimte OK
@ Anna Schoemaker, Klimaatverbond, Greenpeace
@ Marc Veekamp, nu IVN, voorheen Veldwerk Nederland
@ Chantal van den Bossche, WECF
@ Tamara Peer, BabyBeGood
@ Paula Nordhausen, ecomama
en @ alle andere juryleden.
Voor de mooie samenwerking en jullie belangeloze inzet om van de Groene Giraf een begerenswaardige en gerenommeerde prijs te maken. We hebben samen veel bereikt!