• Stimuleringsprijs

 • Home/
 • Stimuleringsprijs

De Groene Giraf was van 2010 tot 2015 een stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid in de kinderopvang. Honderden grote en kleine kinderopvangorganisaties, kinderdagverblijven en bso’s maakten dankzij de Duurzaamheid checklist stappen naar een meer duurzame bedrijfsvoering. De koplopers in de branche (de winnaars) ontvingen een uniek kunstwerk.

Winnaars 2011

Winnaars 2012

Winnaars 2013

 • Trias Kinderopvang (Sassenheim)
  in de categorie Grote(re) kinderopvangorganisaties.
 • Dromelot (Amsterdam)
  in de categorie Kinderdagverblijven.
 • Ons Kindercentrum (Culemborg)
  in de categorie Beste duurzame nieuwkomer.
 • In de categorie Buitenschoolse opvanglocaties
  geen genomineerden dit jaar.

De Groene Giraf is in 2009 opgericht door Ilse Vlaming, journalist en wereldverbeteraar: “Toen ik in 2007 naar goede kinderopvang zocht, schrok ik van de kwaliteit. Uiteindelijk vond ik een fijne opvang en leerde ik alles over de begrippen duurzaamheid, circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat ik vind dat alle kinderen recht hebben op kwaliteit en een onbezorgde toekomst besloot ik om mijn energie in te zetten voor een betere wereld. Ik heb de Groene Giraf in 2009 opgericht als stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid in de kinderopvang maar nu mijn jongens tieners zijn, richt ik me ook op andere ondernemers.”

Zonder mede-oprichters Christy Duijvelaar (milieu-ingenieur bij (Treevelop People & Planet) en Jan Meijering (applicatie specialist) zou de Groene Giraf niet zijn geboren. Dankzij het enthousiaste ontvangst in de branche en de inzet van de juryleden groeide de Groene Giraf uit tot een begerenswaardige, landelijke prijs. Helaas gooide de crisis roet in het eten en werd besloten haar op stal te zetten. De speciaal voor de kinderopvang ontwikkelde online Duurzaamheid checklist bestaat nog wel en is in 2019 geheel geüpdatete.