• Interview Marianne van Gend

Een paar jaar geleden was het niet zo’n kunst om een volle bezetting te hebben. Nu ouders alle keuze hebben en ze toch voor jouw kinderopvang kiezen doe je blijkbaar iets echt goed. Marianne van Gend vertelt hoe haar kinderdagverblijf De Tweeling in Nijmegen ouders juist aantrekt vanwege haar visie op duurzaamheid. Lees meer…

Sinds medio 2011, het jaar waarin jullie een Groene Giraf wonnen, is er nogal wat veranderd in de branche. Hoe vergaat het jullie?

“Heel goed. We hebben nog steeds een bezetting van 100%.”

Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?!

“We bieden heel veel extra en investeren voortdurend in kwaliteitsverbetering. Naast belangrijke waardes als vaste medewerkers en een fijne locatie hebben we een prachtige natuurlijk ingerichte belevingstuin, een kinderatelier en een snoezelruimte. Kwaliteit zit hem voor ons ook in de productkeuze: 85 % van de producten die we gebruiken is biologisch.”

Maar vinden ouders kwaliteit niet veel te duur?

“Ouders kiezen steeds meer voor kwaliteit. Onze ervaring is dat ouders voor echte kwaliteit graag iets extra’s betalen. Overigens hebben wij ook ouders op basis van een sociaal medische indicatie onder onze klanten. We vinden het belangrijk dat iedereen van onze kwaliteit kan profiteren, daarom kan deze groep een korting krijgen op de eigen bijdrage.”

Is biologisch en verantwoord inkopen niet veel duurder?

“Bekijk het zo: je kunt geld geven aan een goed doel, maar als je biologisch eten als een goed doel beschouwt, dan is dat jouw bijdrage aan een goed doel. We zetten dagelijks een warme, biologische vegetarische maaltijd op tafel. We maken daarbij ook steeds gebruik van aanbiedingen en ook belangrijk: we gooien niets weg. We hebben geleerd heel goed in te schatten wat we nodig hebben.

Door ook voor kwaliteit te kiezen bij bijvoorbeeld de inrichting van de ruimtes, dwing je respect af voor je spullen en omgeving. Daardoor gaat iedereen zuinig met de spullen om. We herstellen iets dat stuk is bijna direct.”

Dan beknibbelen jullie vast op personeelskosten?

“Integendeel, ook ons personeelsbeleid is duurzaam. We kijken kritisch naar opleidingskosten, investeren veel in persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden medewerker geeft een tevreden klant, dat is voor ons ook duurzaamheid. We hebben nauwelijks verloop en zelfs een wachtlijst van mensen die hier willen werken.”

Een hoge werkdruk dan?

De aanwezigheid van een ateliermedewerker voor een extra 3+ programma, maakt dat de werkdruk lager ligt dan in een gemiddeld kinderdagverblijf. En door ook medewerkers met een Wajong uitkering een kans te bieden als huishoudelijk medewerker en klusjesman, kunnen de pedagogisch medewerkers alle aandacht aan de kinderen geven: ze hoeven zich niet druk te maken over was, huishoudelijke taken, rooster enz..”

Wat betekent duurzaamheid voor jullie?

“Het is een manier van leven, die je uiteindelijk zo normaal vindt, dat het je verbaast als anderen het bijzonder gaan noemen. Juist in de kinderopvang kunnen we een verschil maken omdat we een voorbeeld kunnen zijn voor jonge kinderen, jonge ouders en medewerkers. Het is een fantastische ervaring om te merken dat ouders, medewerkers en collega ondernemers hier ideeën op doen. Halleluja, spread the word, roepen we dan. Want duurzaam zijn, is vooral leuk en dankbaar. Het is een cadeautje en bevestiging als pedagogisch medewerkers op een open dag mensen meenemen om ze te laten zien waar ze werken en hoe ze werken. Om te zien hoe trots ze op hun werk zijn!”

Kun je concluderen dat je crisisbestendig bent als je duurzaam onderneemt?

“Ja. Zeker.”

Meer weten over De Tweeling Kinderopvang? Bekijk de site.