• Quick wins

Bewust duurzaam gedrag heeft veel voordelen. En echt niet alleen voor het milieu. Door bewuster op het gebruik te letten kunnen medewerkers gemakkelijk en zonder comfortverlies 10 procent op de energierekening besparen. Veel apparaten staan bijvoorbeeld het grootste gedeelte van de dag en de gehele nacht in de stand-by modus. Daardoor gaat al veel stroom verloren. Of die paar Watt per apparaat echt veel uitmaken? Ja, zeker! Een gemiddeld huishouden verliest per jaar al zo’n € 100,- door apparaten die in de stand-by stand blijven staan. Dit is 4% van het totale Nederlandse stroomverbruik!

Pak het laaghangende fruit

De gemakkelijkste en grootste besparingen op de uitstoot van CO2 worden ook wel de quick wins genoemd. Het laaghangende fruit. Door bewuster om te gaan met vervoer, energie en papier bespaart een bedrijf al snel 25% op de totale CO2-uitstoot. Zo illustreren deze voorbeelden, gekozen uit gemiddelde situaties.
Een kantoorpand verduurzamen levert 16% reductie op CO2-uitstoot. Het gebruik van papier van 75 gram bespaart een kwart boom per jaar per medewerker; dubbelzijdig printen scheelt €20,- per persoon per jaar. Een LED-TL bespaart 70% op de energiekosten en door tien auto’s te vergroenen wordt al snel €4000,- per jaar bespaard (gedrag- en techniekverbetering).

Tip:

Maak dagelijks aan het einde van de dag een rondje door de locatie om te checken of alle apparaten echt uitstaan. Dat kun je doen met de hand of met een uitschakelbare stekkerdoos. Om 100% inzicht te krijgen in je stand-by verbruik, kun je een energiemeter gebruiken.

De tips en duurzaamheid adviezen die de Groene Giraf geeft zijn gemakkelijk uit te voeren, kosten weinig tot geen investering en dragen altijd bij aan een schoner milieu en een gezondere leefomgeving voor kinderen. Wil jij met jouw kinderopvang ook aan de slag met duurzaamheid? Doe mee met de Groene Giraf en ontvang de online checklist Duurzame Kinderopvang met tientallen tips gratis. De checklist helpt je per thema de quick wins voor jouw kinderopvang in kaart te brengen zodat jij je kunt focussen op waar het echt om gaat. Zorgen voor kinderen.

Gegevens over de locatie


Na betaling van het inschrijfgeld van 89 euro (ex 21% btw) ontvang je een eigen toegangscode voor de online checklist, maakt jouw kinderopvang kans op een mooie prijs én zetten we jouw kinderopvang met een stip op de kaart!